Wie geboren en getogen is op de Vuurtorenwijk kent Frituur Opex nog uit de tijd van de caravan in de Voorhavenlaan. Mijn oom, Julien Tahon, nam deze frituur nu ondertussen al meer dan 35 jaar geleden over. Hij heeft het een kleine 2 jaar later doorgegeven aan zijn zussen, Patricia en Dorine Tahon, en zij op hun beurt na een tiental jaar aan mijn ouders, Corinne en Patrick Tahon.

 

De caravan was dan ook een begrip op de Vuurtorenwijk met hun lekkere verse frieten (als je goed kijkt op onderstaande foto zie je de schaduw van mijn vader terwijl hij de aardappelen snijdt met 'het pattattemachine' zoals wij het noemen) enkel te verkrijgen in puntzakken en natuurlijk  de verse bouletten in tomatensaus niet vergeten van moeder Martha, die al haar kinderen 's middags met zoveel plezier heeft bijgestaan in de frituur. 12 jaar hebben mijn ouders de caravan gerund en ik mocht heel vaak mee om te helpen. Het is er dan ook bijna met de paplepel ingegooid bij mij.

 

De naam van onze zaak was een evidentie en ondertussen vind je frituur Opex 2.0 in de Stroombanklaan op de Vuurtorenwijk. Nog steeds met lekkere verse frieten, zoals mijn papa ze vroeger bakte en ook de bouletten van moeder Martha zijn nog steeds van de partij, al moeten we het nu enkel stellen met haar recept.

 

Je kan bij ons terecht om een frietje te stekken, met de gebruikelijke frituursnacks of als het iets meer mag zijn, verse op de plaat gebakken hamburgers, gepimpte frietjes, in huis bereide gerechten en sinds kort ook een vegan lijn. We maken er ook een prioriteit van om met eerlijke prijzen te werken. 


Wij bieden binnen in onze frituur zitplaatsen aan en als het mooi weer is kun je terecht op ons terras. We verwelkomen je graag in onze zaak!


Greetz
Tessa, Solaika en kids

Reactie plaatsen

Reacties

Delphine
2 jaar geleden

Jullie home made burgers zijn de beste! Wij komen geregeld eten en altijd tevreden. Binnen is gezellig en proper, leuk dat je buiten kan eten vooral in de zomer met de kinderen .

Mariëlle de Leeuw van Weenen
4 jaar geleden

we zijn hier een weekje op vakantie en hebben ontzettend genoten van jullie eten!
Alles was superlekker!

Steven
5 jaar geleden

Super eten en bediening, vooral de verse frietjes vallen enorm in de smaak, doe zo verder.
Groeten Steven

Gregory Devriendt
5 jaar geleden

Zeer goed , lekker eten en goeie bediening 👍🏻
Keep up the good work

valerie cloet
5 jaar geleden

Heel lekker bij jullie en vriendelijke bediening
groetjes Marc en Valerie

Beinaerts monique
5 jaar geleden

Altijd lekker en verse produkten